onsdag 10 oktober 2012

Borde inte prata

Jag är sjuk just nu. :-( Är förkyld ... hostar massor och är hes ... så det känns inget vidare alls för tillfället. Därför kanske jag inte orkar vara riktigt så aktiv med bloggandet heller, eftersom jag känner mig så risig.
Igår kväll hade jag så fruktansvärt ont halsen, så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Tillslut kände jag ingen annan utväg ... jag var bara tvungen att hämta en skål med GLASS! Jag brukar verkligen inte ta sådant på vardagarna ... särskilt inte nu, när jag försöker gå ner i vikt. Men det sved så sjukt mycket, så jag kände att det inte fanns något annat att göra. Viktminskning eller inte ... jag bara MÅSTE ha iskall, lenande glass.
Faktiskt, så var min glassportion inte förgäves heller, för det hjälpte otroligt mycket ... som värsta medicinen för halsen. Värken minskade verkligen avsevärt, så då gick det sen klart mycket bättre att uthärda resten av kvällen. :-)
Ett annat problem med förkylningen är ju den här hesheten jag har. Jag blir ju alltid så hemskt hes när jag är förkyld och som jag berättat tidigare, så blev jag aldrig helt återställd från min senaste heshet. Därför är jag ju såklart ännu mer rädd nu att få ytterligare bestående men.
Jag vet ju vad jag borde göra ... fast det är så himla svårt ... ja, nästintill omöjligt. Men ändå vet jag att jag borde ge det ett försök. "Vad?" tänker du nog då.
Jo ... jag borde testa att hålla tyst ... att sluta prata ... att inte prata förrän min röst är bra igen. Men det är ju så fruktansvärt svårt. Hur GÖR man för att inte prata? Jag har ju försökt så många gånger, men det går bara inte. Jag kan verkligen inte sluta upp med att prata. Inte blir det väl lättare av att folk frågar mig saker, heller. Men jag pratar nog rätt mycket i onödan också. Det är väl framförallt de där "onödighetssamtalen" som jag borde göra något åt. Fast egentligen borde jag ju inte yttra ett enda ljud mer under de närmaste dagarna. Jag tror att hostan är tillräckligt ansträngande för mina stämband.
Det är ju tur att jag inte har sång än på ett tag i alla fall ... inte förrän om två veckor ... så jag hoppas rösten är bra till dess. Kanske lyckas jag? Särskilt om jag klarar av det här med talförbudet. ;-) 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar