torsdag 29 oktober 2015

If tomorrow never comes

Jag känner mig lite smådeppig och kände att jag var tvungen att leta upp den här låten.


Den är så oerhört fin och extremt tänkvärd. Den speglar dessutom en hel del av mina egna känslor. Den känns sååå jag på något sätt.
Om något skulle hända just i detta ögonblick, så finns det så mycket saker som jag skulle ångra. Så många ord jag skulle önskat att jag hade sagt och så många känslor jag skulle ha velat visa.
Jag önskar dock att det inte var så. Att man aldrig skulle ha en massa saker osagda och att man alltid gjorde klart för sina nära hur mycket man älskar dem. Men tyvärr blir det sällan så och därför blir den här låten extra känslosam att lyssna på. Jag tar åt mig enormt mycket.

tisdag 13 oktober 2015

Rösta på nr 70 på söndag!

Min mobiltelefon gör så att jag blir väldigt inaktiv i den här bloggen ... tyvärr. :-( Men det är ju så att jag knappt alls sätter på datorn hemma och eftersom jag gärna vill skriva långa och mer meningsfulla blogginlägg när jag väl skriver, så blir ju därför inläggen väldigt sporadiska. Jag HAR en bloggerapp på min mobil, men det är bra mycket jobbigare att skriva på mobilen, så därför känns det oftast rätt meningslöst att ens börja.
Men nu slog jag på datorn en stund, så därför tänkte jag att jag lika gärna kunde slänga in ett inlägg här. :-)

Så ... what's up? Jo, det mest aktuella just nu nu är väl det stundande valet här på Åland. På söndag är det dags för lagtings- och kommunalvalet och maken ställer upp för omval.
Det känns rätt nervöst på ett sätt. Mer nervöst än sist. Förra gången (för fyra år sedan), så hade han ju inget att förlora. Då hade han bara allt att vinna.
Den gången gick det hyfsat bra. Han kom in i lagtinget på en ersättarplats och hade därmed ett jobb som gav honom en inkomst. Han kom även in i stadsfullmäktige och blev sedan invald i stadsstyrelsen och vald till stadsstyrelsens ordförande.
Stadsstyrelseuppdraget ger dock ingen lön, utan endast arvoden, men är en otroligt betungande position. Det kräver en hel del och är nog inte lämpat för vem som helst. Men jag tycker att Petri har skött det otroligt bra och det hoppas jag att många med mig kan hålla med om.
Men nu är den här fyraårsperioden slut och en ny mandatperiod ligger framför oss. Om mindre än en vecka har vi facit i hand ... facit över hur Petris hårda arbeta belönas ... facit över hur Ålänningarna har valt att lägga sina röster. Om mindre än en vecka har vi svaret. Då slipper vi leva i ovisshet längre.
Som jag nyss skrev, så hade han förra gången allt att vinna. Men denna gången är det snarare lite tvärtom. Visst har han ju fortfarande allt att vinna, men han har samtidigt allt att förlora. Om han inte får tillräckligt mycket röster nu i lagtingsvalet, så har han inget jobb att komma tillbaka till sen. Då måste han i så fall börja se sig om efter nya möjligheter ... efter nya vägar i livet.
Därför känns det mycket mer nervöst nu eftersom vi lever i en sådan ovisshet. Vad kommer hända efter den 18:e oktober? Det är ett slags vägskäl och snart vet vi vilken riktning vi kommer ta.

Nu är det ju inte enbart för att Petri inte ska bli arbetslös som man bör lägga sin röst på honom. Nej, jag tror faktiskt att han också BEHÖVS i Åländsk politik. Han har bra tankar och idéer, han är smart och vågar stå upp för vad han tror på.
I söndags, så skrev jag bland annat detta på Facebook:

"Idag är det exakt en vecka kvar till valet (och två dagar kvar av tiden som man kan poströsta). En vecka kvar till vi får svar på om Petri får fortsätta sitt arbete eller inte.
Varför ska man då lägga sin röst på nr. 70 i lagtingsvalet?
Jo ... vill du ha en person som är driven och handlingskraftig? En person som är dedikerad och otroligt påläst? Som bildar sin egen uppfattning och som vågar stå på sig även när vinden viner?
En person som är trygg och klarar av att hantera alla olika situationer en politiker kan tänkas hamna i? En person som jobbar otroligt hårt och som aldrig står svarslös?
Då är Petri ett otroligt bra val!
Vad gäller innehållet i politiken, så anser jag bl a att kommunfrågan är väldigt viktig. Vill du rösta på en borgerlig politiker som kommer jobba för färre kommuner på riktigt, så är nr. 70 definitivt rätt val.
Likaså om du vill ha någon som kommer jobba för fler ungdomspoliser.
Hemvårdsstödet ligger honom också varmt om hjärtat, då han varit ytterst delaktig i den nya hemvårsstödsreformen.
Även friskvård, är någonting som han brinner för och genom den "resa" han gjort de senaste åren, så visar han på ett gott föredöme och att det inte bara är tomt prat.
Så tycker du att detta verkar vara en kandidat i din smak? Se då till att rösta på nr 70 i lagtingsvalet (och nr 606 i Mariehamns kommunval).
Petri behöver DIN röst!"



Just nu är ju kampanjen i sitt slutskede och jag hoppas självklart att massor av Ålänningar tar sig till vallokalerna på söndag. Så hoppas jag förstås att många också väljer att lägga sin röst på Petri.
Själv har jag redan förhandsröstat och jag röstar inte på honom enbart för att jag är gift med honom. Nej, faktum är att jag faktiskt håller med om i princip allt i hans politik. Han är definitivt en kandidat i mitt tycke ... både privat och politiskt. För mig finns inget annat alternativ! Dessutom vet jag hur pass mycket han faktiskt jobbar ... hur mycket han läser och hur mycket han sätter sig i allt och hur mycket han engagerar sig. Han är ingen latmask som bara går till jobbet, lyfter lön och trycker på en knapp. Nej, han jobbar otroligt hårt och det hoppas jag att folk förstår.
Så rösta på Petri Carlsson på söndag ... alltså nummer 70 i lagtingsvalet! Han behöver alla röster han kan få!